Matsedel och kök
På vår förskola lagas all mat från grunden av vår egna kock Marie.
Vi använder ekologiska råvaror så långt det är möjligt och specialkost av olika slag erbjuds varje dag. Våra måltider ska vara positiva upplevelser där barn och pedagoger samspelar med varandra och där måltiderna genomsyras av matglädje. T ex har vi utematlagning några gånger per termin och de äldsta barnen turas om att vara delaktiga i planeringen och tillagningen av maten i ett projekt vi kallar för "Veckans kock". Ibland tar vi med maten ut i våra mattermosar och äter lunchen i skogen.
Du kan ladda ner appen Skolmaten för att se tillagningskökets matsedel.
Meny v 13:
Måndag: Vegetarisk pyttipanna med rödbetor
Tisdag: Ost och kalkonsås med pasta
Onsdag: Tomatgratinerad fiskgratäng med potatis
Torsdag: Morotssoppa med mjukt bröd och ost
Fredag: Korv och pasta
Meny v 14:
Måndag: Köttfärssoppa med mjukt bröd och ost
Tisdag: Studiedag
Onsdag: Couscouspytt med salladsost och tzatziki
Torsdag: Pannkak med sylt - äppelmos och keso
Fredag: Pastasås med höns och vitlökspasta
Meny v 15:
Måndag: Fiskbullar med dillsås och kokt potatis
Tisdag: Strogsnoff med bulgur
Onsdag: Potatis och purjolökssoppa med mjukt bröd och ost
Torsdag: Lasagne
Fredag: LÅNGFREDAG
Meny v 16:
Måndag: ANNANDAG PÅSK
Tisdag: Fiskgratäng med potatis
Onsdag: Raggmunk med lingonsylt och keso
Torsdag: Currygryta med couscous
Fredag: Chilikassler med klyftpotatis
Meny v 17:
Måndag: Köttfärsås och spagetti
Tisdag: Pannkaka med sylt och keso
Onsdag: Ost och broccolisoppa med bröd och ost
Torsdag: Kycklingsås med pasta
Fredag: Hamburgare med tillbehör
Meny v 18:
Måndag: Morotsbiffar med potatis och kall örtsås
Tisdag: Fiskpanetter med potatis och kall dillsås
Onsdag: Pasta med korv
Torsdag: Tacosoppa med mjukt bröd och ost
Fredag: Nötskausgryta med kokt potatis och gelé
Meny v 19:
Måndag: Kycklinggryta med ris
Tisdag: Cornflakesfisk med potatismos
Onsdag: Potatis och purjolökssoppa med bröd och ost
Torsdag: Ugnspannkaka med lingonsylt och keso
Fredag: Kebab/Vego i pitabröd med tillbehör
Meny v 20:
Måndag: Isterband med potatismos
Tisdag: Köttfärssås och spagetti
Onsdag: Fiskgratäng med gräslök och potatis
Torsdag: Chili sin carne och bulgur
Fredag: Nuggets med klyftpotatis och sötsur sås
Meny v 21:
Måndag: Fisk alá Ruth med potatis
Tisdag: Potatisbullar med lingonsylt och keso
Onsdag: Köttbullar med pasta
Torsdag: KRISTI HIMMELSFÄRD
Fredag: Pyttipanna med rödbetor och stekt ägg
Meny v 22:
Måndag: Fiskgratäng med öter och potatis
Tisdag: Pastasås med höns och vitlökspasta
Onsdag: Tomatsoppa med mjukt bröd och ost
Torsdag: Pannkaka med sylt - äppelmos och keso
Fredag: Burgare med tillbehör
Med reservation för eventuella ändringar
Nyköpings kommun arbetar på flera sätt för att främja ett hållbart samhälle där alla ska kunna röd med tillbehörgöra hälsosamma och miljömedvetna val. Läs mer om arbetet med hållbara måltider och ett vinnande måltidsarbete i Nyköpings kommun.
Kontakta oss
Stavsjö förskola
Almqvistväg 1
618 95 Stavsjö
stavsjoforskola@nykoping.se
Biträdande rektor Victoria Johansson
Enhetsansvarig Stavsjö förskola
073-149 32 63
victoria.johansson@nykoping.se
Handläggare förskola
0155-24 80 60
barnplacering@nykoping.se
Områdesansvarig rektor
Västra förskoleområdet
Maria Wegemark Westerlund
0155-45 76 63
maria.wegemark.westerlund@nykoping.se