Matsedel och kök
Underrubrik saknas
I vår hälsofrämjande profil försöker vi att erbjuda barnen en väl balanserad kost. Frukosten består ofta av gröt eller yoghurt. Vi tycker det är viktigt med en bra grund för resten av dagen.
Vi börjar lunchen med att äta grönsaker, där vi oftast har tre eller fyra olika sorter att välja mellan. Efter det serverar vi huvudrätten, som avslutning väljer de flesta att ta en "knäckis" gärna med de kvarvarande grönsakerna på. Lunchen levereras från Långsättersskolans kök. Du kan ladda ner appen Skolmaten för att se tillagningskökets matsedel.
Meny v 17
Måndag: Fiskgratäng med rostad lök serveras med potatis
Tisdag: Raggmunk serveras med keso och lingonsylt
Onsdag: Ost & kalkonsås serveras med pasta
Torsdag: Currygryta serveras med couscous
Fredag: Chilikassler med oregano serveras med ugnsrostad potatis
Meny v 18
Måndag: Pastagratäng med zucchini och paprika
Tisdag: Fiskpanetter serveras med kokt potatis, kall dillsås och citronklyfta
Onsdag: Pasta Parmagiana
Torsdag: Tacosoppa serveras med mjukt bröd och ost
Fredag: Nötskavsgryta serveras med kokt potatis och gelé
Meny v 19
Måndag: Kycklinggryta serveras med ris
Tisdag: Studiedag - Förskolan är stängd
Onsdag: Potatis & purjosoppa serveras med mjukt bröd och ost
Torsdag: Ugnspannkaka serveras med lingonsylt och keso
Fredag: Kebab i pitabröd
Meny v 20
Måndag: Fiskgratäng med gräslök serveras med kokt potatis
Tisdag: Köttfärssås serveras med spaghetti
Onsdag: Sojakorv serveras med potatismos, gurkmajonäs och rostad lök
Torsdag: Chili sin carne serveras med bulgur
Fredag: Nuggets serveras med ris och sötsur sås
Meny v 21
Måndag: Fisk a´la Rut serveras med kokt potatis
Tisdag: Potatisbullar serveras med keso och lingonsylt
Onsdag: Köttbullar serveras med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Torsdag: Kristi Himmelsfärds dag – Förskolan är stängd
Fredag: Kockens val
Meny v 22
Måndag: Fiskgratäng Bordelaise serveras med potatismos
Tisdag: Krämig currygryta serveras med bulgur
Onsdag: Pastasås med höns och vitlök serveras med pasta
Torsdag: Pannkaka serveras med sylt/äppelmos och keso
Fredag: Burgare serveras med bröd och klyftpotatis
Meny v 23
Måndag: Nationaldagen – Förskolan är stängd
Tisdag: Fiskgratäng med basilika serveras med kokt potatis
Onsdag: Pastasallad serveras med Rhode Island dressing och mjukt bröd
Torsdag: Tacobuffé
Fredag: Kockens val
Meny v 24
Måndag: Kockens val
Tisdag: Kockens val
Onsdag: Kockens val
Torsdag: Kockens val
Fredag: Kockens val
Mellanmålet äter vi oftast ute vid 14.30
Nyköpings kommun arbetar på flera sätt för att främja ett hållbart samhälle där alla ska kunna göra hälsosamma och miljömedvetna val. Läs mer om arbetet med hållbara måltider och ett vinnande måltidsarbete i Nyköpings kommun.
Kontakta oss
Kanntorps förskola
Kaprifolstigen 4
611 45 Nyköping
kanntorpsforskola@nykoping.se
Biträdande rektor Annica Ceder
Enhetsansvarig Kanntorps förskola
0155-45 73 23
annica.ceder@nykoping.se
Ledningsstöd Emilie Theander
0155-45 80 40
emilie.theander@nykoping.se
Handläggare förskola
0155-24 80 60
barnplacering@nykoping.se
Områdesansvarig rektor
Södra förskoleområdet
Ellinor Bengtsson
0155-45 76 65
ellinor.bengtsson@nykoping.se