Matsedel och kök
Maten på Ålberga förskola tillagas på Ålberga skola av deras kockar Nette och Kerstin.
De använder ekologiska råvaror så långt det är möjligt och specialkost av olika slag erbjuds varje dag. Våra måltider ska vara positiva upplevelser där barn och pedagoger samspelar med varandra och där måltiderna genomsyras av matglädje. Ibland tar vi med oss maten ut i våra mattermosar och äter lunchen i skogen.
Du kan ladda ner appen Skolmaten för att se tillagningskökets matsedel.
Meny v 13
Måndag: Ugnspannkaka serveras med lingonsylt och keso
Tisdag: Ost & kalkonsås serveras med pasta
Onsdag: Fiskgratäng med basilika serveras med kokt potatis
Torsdag: Ost & broccolisoppa serveras med mjukt bröd och ost
Fredag: Köttbullar serveras med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Meny v 14
Måndag: Sörmlandssoppa serveras med mjukt bröd och ost
Tisdag: Studiedag - Förskolan är stängd
Onsdag: Morotsbiff serveras med klyftpotatis och tzatziki
Torsdag: Pannkaka serveras med sylt/äppelmos och keso
Fredag: Hönspannbiff med kokt potatis, gräddsås och gelé
Meny v 15
Måndag: Kockens val
Tisdag: Kockens val
Onsdag: Kockens val
Torsdag: Kockens val
Fredag: Långfredagen – Förskolan är stängd
Meny v 16
Måndag: Annandag påsk – Förskolan är stängd
Tisdag: Korvstroganoff serveras med bulgur
Onsdag: Potatis & purjosoppa serveras med mjukt bröd och ost
Torsdag: Lasagnettegratäng
Fredag: Fiskburgare serveras med bröd, dressing och potatismos
Meny v 17
Måndag: Fiskgratäng med rostad lök serveras med potatis
Tisdag: Raggmunk serveras med keso och lingonsylt
Onsdag: Ost & kalkonsås serveras med pasta
Torsdag: Currygryta serveras med couscous
Fredag: Chilikassler med oregano serveras med ugnsrostad potatis
Meny v 18
Måndag: Pastagratäng med zucchini och paprika
Tisdag: Fiskpanetter serveras med kokt potatis, kall dillsås och citronklyfta
Onsdag: Pasta Parmagiana
Torsdag: Tacosoppa serveras med mjukt bröd och ost
Fredag: Nötskavsgryta serveras med kokt potatis och gelé
Meny v 19
Måndag: Kycklinggryta serveras med ris
Tisdag: Fisk Björkeby serveras med potatismos
Onsdag: Potatis & purjosoppa serveras med mjukt bröd och ost
Torsdag: Ugnspannkaka serveras med lingonsylt och keso
Fredag: Kebab i pitabröd
Meny v 20
Måndag: Fiskgratäng med gräslök serveras med kokt potatis
Tisdag: Köttfärssås serveras med spaghetti
Onsdag: Sojakorv serveras med potatismos, gurkmajonäs och rostad lök
Torsdag: Chili sin carne serveras med bulgur
Fredag: Nuggets serveras med ris och sötsur sås
Meny v 21
Måndag: Fisk a´la Rut serveras med kokt potatis
Tisdag: Studiedag - Förskolan är stängd
Onsdag: Köttbullar serveras med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Torsdag: Kristi Himmelsfärds dag – Förskolan är stängd
Fredag: Kockens val
Meny v 22
Måndag: Fiskgratäng Bordelaise serveras med potatismos
Tisdag: Krämig currygryta serveras med bulgur
Onsdag: Pastasås med höns och vitlök serveras med pasta
Torsdag: Pannkaka serveras med sylt/äppelmos och keso
Fredag: Burgare serveras med bröd och klyftpotatis
Meny v 23
Måndag: Nationaldagen – Förskolan är stängd
Tisdag: Fiskgratäng med basilika serveras med kokt potatis
Onsdag: Pastasallad serveras med Rhode Island dressing och mjukt bröd
Torsdag: Tacobuffé
Fredag: Kockens val
Meny v 24
Måndag: Kockens val
Tisdag: Kockens val
Onsdag: Kockens val
Torsdag: Kockens val
Fredag: Kockens val
Nyköpings kommun arbetar på flera sätt för att främja ett hållbart samhälle där alla ska kunna göra hälsosamma och miljömedvetna val. Läs mer om arbetet med hållbara måltider och ett vinnande måltidsarbete i Nyköpings kommun.
Kontakta oss
Ålberga förskola
Mossvägen 2-4
611 90 Ålberga
albergaforskola@nykoping.se
Biträdande rektor Victoria Johansson
Enhetsansvarig Ålberga förskola
073-149 32 63
victoria.johansson@nykoping.se
Handläggare förskola
0155-24 80 60
barnplacering@nykoping.se
Områdesansvarig rektor
Västra förskoleområdet
Maria Wegemark Westerlund
0155-45 76 63
maria.wegemark.westerlund@nykoping.se