Menyer för boende
Menyer för de som bor på äldre- och demensboenden.
De som bor på kommunens boenden får sin mat serverad på respektive avdelning. Den boende serveras frukost, lunch, middag och flera mellanmål. Här nedan finns meny för lunch och middag kommande veckor. Varje dag serveras dessert efter lunchen.
Det kan bli ändringar i menyn beroende på vilka råvaror som finns hos leverantörerna.
Läs mer om restaurangerna som öppnar för allmänheten och menyerna.
Meny vecka 22 30/5 - 5/6
Måndag
Lunch Köttfärssås serveras med spaghetti och amerikansk grönsaksblandning LT
Dessert Jordgubbskräm med gräddmjölk
Middag Spenatsoppa med ägghalva serveras med mjukt bröd och pålägg LT
Tisdag
Lunch Stekt fläsk serveras med raggmunk, grön grönsaksblandning och lingonsylt
Dessert Aprikossoppa med lyxgrädde
Middag Omelett serveras med sparrisstuvning, stekt prinskorv och kokt potatis LT
Onsdag
Lunch Stekt panerad sej serveras med kokt potatis, örtsås, citron och morotsmix LT
Dessert Päronhalva med vanilj och kardemummagrädde
Middag Kycklinggryta i mild currysås serveras med ris och blomkål & romanesco LT
Torsdag
Lunch Ugnsgratinerad falukorv med purjo/ äpple serveras med potatismos, senapssås och broccoli & morot LT
Dessert Flädersoppa med kardemummaskorpa
Middag Pytt i panna serveras med stekt ägg, bukettgrönsaker och rödbetor LT
Fredag
Lunch Wallenbergare serveras med potatis, smält smör, gröna ärtor och lingonsylt LT
Dessert Glass med bärkompott
Middag Kallskuren kassler serveras med potatisgratäng, skysås och ugnsgrönsaker
Lördag
Lunch Fiskgratäng (Sej) med räkor serveras med kokt potatis och bukettgrönsaker LT
Dessert Citronfromage
Middag Crepes med köttfärsfyllning serveras med sallad och dressing LT
Söndag
Lunch Fläskkarré serveras med kokt potatis, gräddsås, värdshusgrönsaker och äppelmos
Dessert Blåbärspaj och vaniljsås
Middag Ost och broccolisoppa serveras med mjuk smörgås och pålägg LT
Meny vecka 23 6/6 - 12/6
Måndag
Lunch Svampgratinerad kotlettrad serveras med potatisgratäng och bukettgrönsaker
Dessert Jordgubbstårta
Middag Silltallrik serveras med ägghalva, gräddfil, potatis och bröd LT
Tisdag
Lunch Pannbiff serveras med stekt lök, brunsås, potatis, broccoli och lingonsylt LT
Dessert Nyponsoppa med vispad grädde och mandelbiskvier
Middag Potatis & purjolökssoppa serveras med bröd och pålägg LT
Onsdag
Lunch Kaviargratinerad sej serveras med potatis och solgula ratatouillegrönsaker LT
Dessert Exotisk fruktmix med vispad grädde
Middag Makaronipudding serveras med sommarsallad och lingonsylt LT
Torsdag
Lunch Gulbetssoppa med pepparrotskräm & ruccolaolja serveras med bröd och pålägg
Dessert Pannkaka serveras med sylt och vispad grädde
Middag Bondomelett serveras med salladsgrönsaker med bönor & tomat LT
Fredag
Lunch Biff stroganoff serveras med ris, smörgåsgurka och vaxbönor & brytbönor
Dessert Äppelkräm med gräddmjölk
Middag Ost & baconkorv serveras med potatissallad och ärtor, majs & paprika LT
Lördag
Lunch Köttfärslimpa serveras med potatis, pepparsås, gelé och ärtor LT
Dessert Mango och passionsfruktmousse
Middag Pastasallad med kyckling & soltorkad tomat serveras med dressing LT
Söndag
Lunch Kokt torsk serveras med romsås, potatis och morotsmix LT
Dessert Hallonpaj med vaniljsås
Middag Västerbottenpaj serveras med romsås, blandad sallad och dressing LT
Meny vecka 24 13/6 - 19/6
Måndag
Lunch Chili con Carne serveras med ris och morotsmix LT
Dessert Körsbärskräm med gräddmjölk
Middag Laxbullar i hummersås serveras med potatis och ärtor LT
Tisdag
Lunch Bratwurst serveras med picklad rödlök, potatissallad och solgula ratatouillegrönsaker LT
Dessert Ananas med vispad grädde och rostad kokos
Middag Kasslergratäng med oregano serveras med ris och bukettgrönsaker
Onsdag
Lunch Köttbullar med potatismos, gräddsås, blomkål & romanesco och lingonsylt LT
Dessert Hallonsoppa med lyxgrädde
Middag Potatisbullar serveras med bacon, riven morot och lingonsylt LT
Torsdag
Lunch Stekt strömming med potatismos, smält dillsmör och gröna ärtor LT
Dessert Persikahalva med kakströssel och vispad grädde
Middag Kallskuren kalkon med legymsallad, potatis, blandad sallad och dressing LT
Fredag
Lunch Biff Lindström serveras med potatis, kapriskryddad gräddsås och amerikansk grönsaksblandning LT
Dessert Jordgubbskräm med gräddmjölk
Middag Basilikadoftande ost- och skinksås med pasta och salladsgrönsaker LT
Lördag
Lunch Fläskschnitzel med sås, stekt kulpotatis och romanescosymfoni
Dessert Chokladpudding
Middag Köttfärspaj serveras med syrad vitkålssallad och dressing LT
Söndag
Lunch Ugnstekt fisk (sej) med örter serveras med potatis, limeyoghurt och brysselkål LT
Dessert Skogsbärstårta
Middag Högsbosoppa serveras med mjukt bröd och pålägg LT